روشهای شیردوشی ماشینی

شرایط و روشهای شیردوشی ماشینی :

روشهای شیردوشی ماشینی ، هم بوسیله کارگر دوشنده و هم بوسیله گاوهای شیری ، قابل گسترش و توسعه می باشد .

بطوریکه اگر شخص دوشنده بتواند جو آرام و مطلوبی در موقع شیردوشی فراهم آورد و با مهارت و شایستگی ، عمل دوشش را به انجام رساند ، گاو ها نیز متقابلاً این خوشرفتاری را درک کرده شیر بهتری خواهند داد .

توصیه های عملی و مهم در روشهای شیردوشی ماشینی ، بطور خلاصه بشرح زیر است :

۱- سعی گردد که شیردوشی در ساعات مقرر و فواصل مشخص منظماً انجام گیرد .

۲- در نگاهداری و طرز استفاده از ماشین شیردوشی ، سعی گردد مطابق توصیه و دستورات کارخانه سازنده عمل شود .

۳- پستان و سر پستان ها قبل از شیردوشی ، یک یا دوبار شسته و خشک یا حداقل تمیز گردند .

۴- قبل از نصب پستانک های ماشین شیردوشی ، یک یا دو بار شیر هر پستان را در داخل ظرف مخصوص بدوشید یا اینکه پستان را به منظور آزمایش ، مورد ملامسه قرار دهید تا بدین ترتیب متوجه وجود احتمالی بیماری ورم پستان گردید .

۵- در حدود یک دقیقه بعد از شستشوی پستان ، کار شیردوشی با ماشین را آغاز نمائید .

۶- پس از قطع شیر ازپستان، بسرعت جریان هوای دستگاه متوقف و پستانکهای ماشین شیردوشی رااز پستان جداکنید .

۷- پس از برداشتن ماشین شیردوشی، پستانکها را در ظرفی که محتوی محلول ضد عفونی یددار می باشد فرو ببرید .

۸- به منظور شناخت گاوهای خود و اعمال مدیریت صحیح ، شیر هر گاو را وزن نمائید .

معمولاً، وقتی برای دوشیدن صحیح گاو در هر وعده نیازاست ، در حدود ۵ دقیقه می باشد.

سفتی وسختی پستان وباریک بودن مجاری آن، همانگونه که قبلا گفتیم در افزایش مدت دوشش هر گاو موثر خواهد بود.

همچنین بالعکس بعضی از گاوها از خاصیت انقباضی نسوج پستانی به اندازه کافی برخوردار نبوده و قبل از دوشش ، شیر قطره قطره از پستان آنها خارج می شود.

این خصوصیات و همچنین بلندی و کوتاهی پستانک ها که موجب طولانی تر شدن دوشش می گردد ، در شمار حالات و ویژگی هایی است که در واقع به حیوان به ارث می رسد و در موقع انتخاب گاو باید بدان توجه شود .

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.