مراحل مقدماتی دوشش
۱- آماده کردن دام اولین مرحله از مراحل مقدماتی دوشش است.
۲- شستشو و تمیز کردن پستان دام با آب ولرم حدود ۴۰ درجه سانتیگراد همراه ماده ضدعفونیکننده به نحوی که ضمن پاک کردن مواد خارجی و چربیهای اطراف پستان دام، صدمهای به اعضاء پوست پستان وارد ننماید.
۳- خشک کردن پستان پس از شستشو و تمیز کردن با حوله یا دستمال کاغذی یک بار مصرف.
نکته مهم: شستشو و ضدعفونی پستان باید در زمان کوتاه انجام گیرد، تمیز نگهداشتن محل نگهداری دام شیری بهترین راه کاهش زمان شستشو میباشد.
۴- خارج کردن قطرات اولیه شیر از پستان (رگگیری) به داخل یک ظرف یا بر روی صفحه مشبک و یا صفحه سیاه بمنظور کنترل آلودگی پستانها، وجود ناهنجاریها در شیرخام از قبیل خون، رنگ عادی و لخته انجام میگیرد.
نکته مهم: رگگیری موجب حصول اطمینان از بازکردن منافذ پستان و خروج شیر اولیه که ممکن است حاوی مقدار زیادی باکتری باشد صورت میگیرد. بنابراین از ریختن آن برروی کف سالن شیردوشی باید اجتناب شود.
۵- شخص شیردوش باید سالم و دارای ناخن کوتاه و عاری از هرگونه ابتلا به بیماریهای عفونی مزمن و مشترک بین انسان و دام باشد.
۶- شخص شیردوش در زمان شیردوشی باید ملبس به لباس کار مناسب شامل روپوش، کلاه، دستکش و چکمه باشد.
۷- محل شیردوشی بایستی داری نور کافی و تهویه مناسب بوده و دوشش شیر در محیطی تمیز و عاری از هرگونه گرد و غبار و بو انجام گیرد.
۸- شیردوشی باید در محیطی ساکت و آرام انجام گیرد.
نکته مهم: از هرگونه تغذیه دام در حین شیردوشی به منظور جلوگیری از ایجاد گرد و خاک خودداری گردد.