مراحل شیردوشی

۱-  شستن پستان

شستن پستان به دو هدف انجام می شود:

  • از بین بردن کثافات.
  • تحریک پستان برای آزاد سازی شیر.

۲- خشک کردن

استفاده از حوله های کاغذی یکبار مصرف توصیه می شود.

۳- بازدید شیر قبل از دوشش

  • تشخیص گاوهای مبتلا به ورم پستان ( مشاهده دلمه ، در این صورت به تکنسین خبر دهید(.
  • خارج کردن باکتریهای نوک پستان
  • تحریک پستان و آماده سازی برای دوشش

۴- اتصال واحد شیردوشی (خرچنگی ) به پستان

  • نوک پستانها قبل از وصل دستگاه باید خشک و تمیز باشند.
  • لوله شیر حد فاصل بین خرچنگی و کاسه پستانک می بایست به حالتS نگاهداشته شود تا از ورود هوا به داخل سیستم جلوگیری بعمل آید.
  • کلاهکها باید بدقت روی پستان قرار گیرد.
تذکر مهم: حداکثر ۱ دقیقه بعد از شستن پستان خرچنگی باید وصل شود. (در غیر این صورت به دلیل کم شدن هورمون آزاد کننده شیر، شیر کمتری خارج خواهد شد).

۵- بازدید

  • کاسه سرپستانها نباید قسمت انتهایی سرپستان را به داخل فرو برد.
  • دوشش باید با سرعت و بدون وقفه انجام پذیرد.

۶- جدا کردن خوشه شیردوشی از پستان

  • برای جدا کردن دستگاه شیردوش ،سوپاپ خرچنگی را بطرف بیرون بکشید. در این حالت هوا داخل فضای بین پستانک و کاسه پستانک وارد شده و در نتیجه خلاء از میان رفته و خوشه شیردوشی از پستان جدا می شود.
  • باید توجه داشت که پستان کامل دوشیده شود (با نگاه کردن به جریان شیر در لوله های انتقال شیر و کوچک و شل شدن پستان).
  • زمان شیردوشی نباید زیاد طولانی شود زیرا به بافت ظریف پستان آسیب رسانده و موجب ورم پستان می شود.

۷- ضدعفونی پستان

  • ضدعفونی با ماده ضدعفونی مناسب باید انجام شود که  با این عمل پوست نوک پستانها  نرم می شود.
  • به دلیل باز بودن مجرای پستان در حدود نیم ساعت بعد از شیردوشی، خطر آلودگی پستان با ضدعفونی کاهش می یابد همچنین ضدعفونی نوک پستان در زمان خشکی نیز بسیار مؤثر است.
  • در روش اسپری سرپستان، لازم است دوبرابر مواد استفاده شود تا نصف کارایی خوب را داشته باشد.
0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.