شیر دوشی با دست

شیردوشی با دست و مزایا و معایب آن :

در عمل مشاهده می شود با این که شیردوشی بوسیله ماشین روزبروز در پرورش گاو شیری متداول تر می گردد،

با اینحال هنوز در بسیاری از کشورهای جهان شیردوشی با دست مرسوم است.

این توجه و اقبال دامپروران به این شیوه قدیمی و سنتی شیردوشی، حتی در کشورهای بسیار پیشرفته وجود دارد.

بطوریکه در این کشورها هم معمولاً موقعی که پستان ها دچار صدمه و آزار و بیماری می شوند و امکان دوشیدن شیر بوسیله ماشین عملی و مقدور نیست،

دامپروران ترجیح می دهند که اینگونه گاوها را برای مدت کوتاهی با دست بدوشند.

در ایران نیز شیردوشی با دست در بسیاری از روستاها رواج داشته، گاوهای بومی فقط با این روش دوشیده می شوند،

چه آنکه با مقدار قلیل شیر تولیدی و تعداد بالنسبه محدود گاو بومی در هر واحد و نبودن امکانات فنی و خدماتی مربوط،

استفاده از ماشین های شیردوشی نه عملی و مقرون به صرفه بوده و نه به صلاح و مصلحت دامدار است .

شیردوشی با دست دارای مزایا و معایبی می باشد که به هر یک اشاره می گردد :

معایب شیردوشی با دست :

۱- وقت بشتری گرفته،امکان استفاده از این روش برای دامپرورانی که دارای تعداد گاو بیشتر و شیروارتر می باشند، به آسانی فراهم نبوده واقتصادی  نیست.

۲- کار شیردوشی با دست احتیاج به کارگر ورزیده و ماهر دارد تا بتواند این وظیفه را بدرستی و خوبی انجام انجام دهد.

این تجربه و ورزیدگی نیز مانند شیر دوشی با ماشین در مدت کوتاهی کسب نمی گردد.

۳- شیر به دست آمده از طریق شیر دوشی با دست هیچگاه نظافت وپاکی لازم ومرود نظر را ندارد.

اغلب با گرد وخاک وکود وعلوفه ودیگر آلودگیهای موجود در طویله همراه می باشد.

۴- به منظور تحریک پستان وبه اصطلاح رگ آوردن آن در روش شیر دوشی با دست از گوساله نوزاد چنانکه مرسوم است باید استفاده گردد.

بنابراین در صورت تلف شدن گوساله که اغلب نیز ممکنست رخ دهد پستان گاو از تولید بازمیماند.

ویا این که باید تدابیر دیگری بوسیله کارگر معروف به گوساله رگ بیار،

اتخاذ گردد که خالی از اشکال و هزینه اضافی در گاو داری نمی باشد.

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.