سیکل شیردهی از سه مرحله تشکیل شده:
۱- اوایل شیردهی ( ۱۴ تا ۱۰۰ روز)
در این دوره گاوها به اوج تولید شیر میرسند. بدلیل تأخیر به اوج رسیدن خوراک مصرفی گاوها در این فاز افت وزن دارند.
جیره این گروه برای دست یابی به حداکثر تولید براساس الیاف مؤثر، کربوهیدرات های غیرساختمانی ، پروتئین تجزیه نشده در شکمبه و پروتئین محلول متوازن می گردد.
در این دوره باید گاوها را تحریک کرد تا خوراک بیشتری مصرف کنند. مقدار خوراک مصرفی تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله سطح تولید، کیفیت و کیت علوفه، قابلیت هضم و عمل آوری خوراک ها، دفعات خوراک دادن و یکنواختی اجزاء جیره غذا بستگی دارد.
۲- اواسط شیردهی ( ۱۰۰ تا ۲۰۰ روز)
اوج خوراک مصرفی اولین در مرحله است. گاوها باید قبل از اتمام ۱۰ هفته اول زایمان به حداکثر خوراک خود برسند. گاو بزرگ جثه باید به ازاء هر ۲ کیلوگرم شیر تولید شد حداقل ۱ کیلوگرم ماده خشک دریافت کنند.
خوراندن علوفه با کیفیت عالی و در نظر گرفتن سطح الیاف مؤثر باید مورد توجه باشد.
سطح کنسانتره نباید از ۳/۲ درصد وزن بدن افزایش یابد.
احتیاجات پروتئینی هم در این دوره نسبت به اوایل شیردهی کاهش یابد.
۳- اواخر شیردهی ( ۲۰۰ تا ۳۰۵ روز)
کاهش تولید و کاهش خوراک مصرفی در این دوره قابل مشاهده است. گاوها در این دوره افزایش وزن داشته و ذخایر چربی را که در اوایل شیردهی تخلیه شده اند را مجدداً بازسازی می کنند. جیره های غذایی ارزان قیمت با استفاده از منبع نیتروژن غیر پروتئینی و منبع کربوهیدراتی سهل الهضم مورد توجه هستند.